Faktaboks

Norske Vandrerhjem

Hostelling International Norge

HI Norge

Norske Vandrerhjem er en sammenslutning av overnattingsbedrifter. Organisasjonens formål er å fremme rimelige overnattingstilbud for turister fra inn- og utland.

Hostelling International Norge (HI Norge) er en del av den internasjonale organisasjonen Hostelling Internasjonal. HI Norge er et nettverk av hosteller over hele landet. Det første åpnet i Trondheim i 1934.

Historikk

Organisasjonen ble stiftet i 1930 som Landslaget for Norske Ungdomsherberger. Fra 1988 til 2016 var organisasjonens navn Norske Vandrerhjem. I 2016 endret organisasjonen navn fra Norske Vandrerhjem til Hostelling International Norge (HI Norge).

Begge navnene Norske Vandrehjem og Hostelling International Norge brukes fortsatt som merkevarer. Noe av grunnen til dette er at hosteller, fjellstuer og vandrerhjem markedsfører seg til forskjellige kundegrupper.

HI Norge er tilsluttet Hostelling International (også kjent som International Youth Hostel Federation), med om lag 4000 overnattingssteder i rundt 80 land. Hostelling International ble grunnlagt i 1932 for å koordinere vandrerhjem over hele verden, og har hovedkontor i London. HI er en av verdens største internasjonale medlemsorganisasjoner med mer enn 3,7 millioner medlemmer (2018). Organisasjonen er anerkjent av UNESCO og har vært tilknyttet FN-organisasjonen Verdens turismeorganisasjon (UNWTO) siden 2014.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg