La Défense

Av .
Lisens: CC BY 2.0

La Défense er et forretningsdistrikt i Frankrike, vest for Paris, i regionen Île-de-France, i departementet Hauts-de-Seine. Området befinner seg i kommunene Puteaux, Courbevoie og Nanterre, omkring avenue Charles de Gaulle, som danner forlengelsen av Paris' hovedgate Avenue des Champs-Élysées, ca. 4 km vest for Triumfbuen.

Faktaboks

uttale:
defˈãs

La Défense består for en stor del av kontorbygninger og er preget av høye skyskrapere. Området har et areal på ca. 160 hektar, og regnes som Europas største forretningsdistrikt. Anslagsvis 180 000 mennesker har sin arbeidsplass her.

La Défense har siden slutten av 1950-årene gjennomgått en betydelig utbygging, som ledd i desentraliseringen av sentrumsfunksjoner fra Paris. Her finnes hovedkontorer for en rekke internasjonale konserner, i flere skyskrapere. Det store og iøynefallende monumentet La Grande Arche de la Fraternité ble fullført i 1989. Det finnes også store utstillingslokaler (CNIT), forretninger, restauranter, hoteller og boliger. La Défense har også flere høyere læresteder, bl.a. universitetet i Nanterre, arkitekthøyskole, kunsthøyskole og musikkonservatorium.

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg