La Défense

«La Grande Arche» (fullført 1992) i bydelen La Défense i Paris er et stort kontorbygg med en markant beliggenhet i forlengelsen av aksen som dannes av hovedgaten Champs-Elysees og gjennom Triumfbuen, tegnet av den danske arkitekten Johan Otto von Spreckelsen.
Av .
Lisens: CC BY 2.0

Artikkelstart

La Défense er et forretningsdistrikt i Frankrike, vest for Paris, i regionen Île-de-France, i departementet Hauts-de-Seine. Området befinner seg i kommunene Puteaux, Courbevoie og Nanterre, omkring avenue Charles de Gaulle, som danner forlengelsen av Paris' hovedgate Avenue des Champs-Élysées, cirka 4 km vest for Triumfbuen.

Faktaboks

Uttale
defˈãs

La Défense består for en stor del av kontorbygninger og er preget av høye skyskrapere. Området har et areal på cirka 160 hektar, og regnes som Europas største forretningsdistrikt. Anslagsvis 180 000 mennesker har sin arbeidsplass her.

La Défense har siden slutten av 1950-årene gjennomgått en betydelig utbygging, som ledd i desentraliseringen av sentrumsfunksjoner fra Paris. Her finnes hovedkontorer for en rekke internasjonale konserner, i flere skyskrapere. Det store og iøynefallende monumentet La Grande Arche de la Fraternité ble fullført i 1989. Det finnes også store utstillingslokaler (CNIT), forretninger, restauranter, hoteller og boliger. La Défense har også flere høyere læresteder, blant annet universitetet i Nanterre, arkitekthøyskole, kunsthøyskole og musikkonservatorium.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg