La Défense er et forretningsdistrikt i Frankrike, vest for Paris, i regionen Île-de-France, i departementet Hauts-de-Seine. Området befinner seg i kommunene Puteaux, Courbevoie og Nanterre, omkring avenue Charles de Gaulle, som danner forlengelsen av Paris' hovedgate Avenue des Champs-Élysées, ca. 4 km vest for Triumfbuen.

La Défense består for en stor del av kontorbygninger og er preget av høye skyskrapere. Området har et areal på ca. 160 hektar, og regnes som Europas største forretningsdistrikt. Anslagsvis 180 000 mennesker har sin arbeidsplass her.     

La Défense har siden slutten av 1950-årene gjennomgått en betydelig utbygging, som ledd i desentraliseringen av sentrumsfunksjoner fra Paris. Her finnes hovedkontorer for en rekke internasjonale konserner, i flere skyskrapere. Det store og iøynefallende monumentet La Grande Arche de la Fraternité ble fullført i 1989. Det finnes også store utstillingslokaler (CNIT), forretninger, restauranter, hoteller og boliger. La Défense har også flere høyere læresteder, bl.a. universitetet i Nanterre, arkitekthøyskole, kunsthøyskole og musikkonservatorium. 

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.