Hugo Sánchez

Faktaboks

Hugo Sánchez

Hugo Sanchez Márquez

Født
11. juli 1958, Mexico City, Mexico

Hugo Sánchez, tidligere mexicansk fotballspiller og trener. Ansett som Mexicos beste fotballspiller gjennom tidene. Vant blant annet den spanske ligaen fem ganger med Real Madrid, og var ligaens toppscorer og vinner av Pichichi-prisen hele fem ganger.

Spillestil

Sánchez var en notorisk måljeger kjent for sine fart, plasseringsevne, gode avslutningsegenskaper og evne til å lese spillet. Han var også kjent for sine akrobatiske scoringer og for å feire sine scoringer med en spektakulær salto.

Klubbkarriere

Sánchez spilte for en rekke klubber i løpet av sin karriere, men det var under hans tid i den spanske toppdivisjonen han virkelig skulle sette sine spor i fotballverdenen.

Sánchez startet sin karriere i det mexicanske laget Pumas UNAM og ble hentet til Spania og Atletico Madrid i 1981. Etter en vanskelig førstesesong i klubben ble han etter hvert en sentral del av førstelaget, som blant annet vant den spanske cupen i 1985. Samme år ble Sanchez ligaens toppscorer med 26 mål og vant sin første Pichichi-pris.

Sanchez ble hentet til byrival Real Madrid sommeren 1985 og han ble etter hvert en av Los Blancos viktigste spillere. Som Real Madrid-spiller vant Sanchez blant annet den spanske ligaen fem ganger på rad (1986-1990), den spanske cupen (1988-1989) og UEFA-Cupen (1985-1986). Sanchez ble den spanske ligaens toppscorer fire år på rad (1986-1990) og med sine fem Pichichi-priser totalt har han like mange som blant annet Alfredo Di Stéfano og Lionel Messi, kun Telmo Zarra har flere med seks.

Med sine 234 mål på 347 kamper er Sanchez spilleren med fjerde flest mål i den spanske toppdivisjonen gjennom tidene.

Mot slutten av karrieren spilte Sanchez for en rekke klubber, blant annet Club América, Rayo Vallecano, Linz og Dallas Burn. Etter at han la opp som profesjonell fotballspiller har han blant annet vært trener for UNAM, Necaxa, Almería og det mexicanske landslaget.

Landslagskarriere

Sánchez fikk sin landslagsdebut i 1977 og i løpet av de neste 17 årene spilte han 58 kamper og scoret 29 mål for Mexico i perioden 1977-1994.

Sanchez spilte totalt i tre VM-sluttspill for Mexico; VM i Argentina 1978, VM i Mexico 1986 og VM i USA i 1994. Bestenotering var kvartfinale under VM på hjemmebane i 1986. Sanchez var også en del av laget som tapte finalen i Copa América i 1993.

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg