Hakan Günday

Faktaboks

Hakan Günday
Uttale

h'akan g'undai

Født
29. mai 1974, Rhodos

Hakan Günday er en tyrkisk romanforfatter og dramatiker. Debutromanen Kinyas ve Kayra kom ut i 2000, og flere av bøkene hans er oversatt til andre språk.

I 2017 ble Alf Storruds oversettelse av romanen Daha utgitt, med den norske tittelen Mer. Denne romanen kom først ut i Tyrkia i 2013, og fikk i 2015 den franske Médicis-prisen for beste oversatte roman.

Bibliografi

  • Kinyas ve Kayra 'Kinyas og Kayra', 2000.
  • Zargana 'Nålefisk', 2002.
  • Piç 'Drittunge', 2003.
  • Malafa 'Dor', 2005.
  • Azil 'Avskjediget', 2007.
  • Ziyan 'Tap', 2009.
  • Az 'Lite', 2011.
  • Daha, 2013. Norsk oversettelse: Mer av Alf Storrud, 2017.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg