Green On Red var et amerikansk roots-rockband. De var influert av The Rolling Stones, The Band og Neil Youngs Crazy Horse.

Bandet ble dannet som The Serfers i 1979 i Tucson av Dan Stuart (født i 1961; gitar, vokal), Jack Waterson (bass), Van Christian (trommer) og Chris Cacavas (keyboards). Bandet flyttet i 1981 til Los Angeles og skiftet navn til Green On Red etter at Christian ble erstattet av Alex MacNicol. Samme år platedebuterte de med EP-en Two Bibles. I 1982 kom minialbumet Green On Red og i 1983 den første full-lengderen, Gravity Talks.

Utvidet med gitaristen Chuck Prophet (født i 1963) ga Green On Red i 1985 ut albumet Gas Food Lodging og minialbumet No Free Lunch. Disse skaffet dem god kritikk og spillejobber i Europa, med Keith Mitchell på trommer istedenfor MacNicol. The Killer Inside Me (1987) regnes som Green On Reds hovedverk.

Gruppa ble oppløst på slutten av 1987, men fortsatte i 1989 som duo med Stuart og Prophet. De brukte studiomusikere på det sterke albumet Here Come The Snakes (1988), som preges av et tyngre gitarsound. Det ble etterfulgt i 1989 av både Live At The Town & Country Club og This Time Around. Interessen for bandet dalte etter Scapegoats i 1991 og Too Much Fun i 1992, og i 1993 ble Green On Red oppløst.

Dan Stuart skrev de fleste av Green On Reds sanger. Noen var metaforiske, mens andre beskrev USAs bakside med en detaljrikdom som gjorde ham unik som tekstforfatter. Etter to album i 1994-1995 trakk han seg ut av musikkbransjen for å skrive filmmanus. Neste soloplate kom i 2012. Stuart har også duoen Danny And Dusty sammen med Steve Wynn fra The Dream Syndicate.

Prophet og Cacavas har gitt ut over et dusin soloalbum hver innen americana-genren. I 2005-2006 holdt Green On Red gjenforeningskonserter med besetningen Stuart, Cacavas, Prophet, Waterson og Daren Hess (trommer).

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg