Fleet Foxes er et amerikansk indie-folkband som er kjent for sine tette vokalharmonier. De ble dannet i Seattle i 2006 av de norskættede Robin Pecknold (f. 1986; vokal, gitar) og Skyler Skjelset (gitar) samt Casey Wescott (keyboards, mandolin), Bryn Lumsden (bass) og Nicholas Peterson (trommer). Samme år ble Craig Curran ny bassist.

Debutalbumet Fleet Foxes (2008) ble meget godt mottatt av kritikerne, og nådde Topp 10 i land som Norge, Sverige og Storbritannia. Samme år fikk bandet ny rytmeseksjon: Josh Tillman (trommer) og Christian Wargo (bass).

Oppfølgeren Helplessness Blues (2011) gikk til topps i Norge og greide Topp 5 i en rekke land, blant annet USA og Storbritannia. Fleet Foxes var nå utvidet med Morgan Henderson på kontrabass, cello og treblåsinstrumenter. Tillman sluttet i 2012 for å satse solo under navnet Father John Misty. Noen ny trommeslager på fast basis ble ikke hentet inn.

De neste årene brukte Pecknold til å studere, og først i 2017 kom tredjealbumet Crack-Up. Det ble ikke like godt mottatt av platekjøperne og kritikerne som forgjengerne.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.