Kulturtanken er en statlig etat for kunst- og kulturformidling til barn og unge i skolen, opprettet i 2016. Etaten sorterer under Kulturdepartementet. Direktør fra 2016 er Lin Marie Holvik.

Kulturtanken ble opprettet ved sammenslåing av Rikskonsertene og sekretariatet for Den kulturelle skolesekken.

Institusjonen har det nasjonale ansvaret for kulturformidling til skolene innenfor alle kunstuttrykk. Den engasjerer profesjonelle utøvere på høyeste nivå. Administrasjonen ligger i Nydalen i Oslo.

Den kulturelle skolesekken ble opprettet i 2001 som en institusjon for statlig kulturformidling til elevene i grunnskolen. Den ble gradvis utvidet til å gjelde alle elever til og med videregående skole.

Institusjonen formidlet både scenekunst, billedkunst, musikk, film, litteratur og den norske kulturarven. Fra 2016 inngår den i Kulturtanken.

Kulturtanken er fortsettelsen av institusjonen Rikskonsertene som eksisterte 1967–2016. Rikskonsertene ble etablert av Norsk kulturråd for å stimulere det regionale musikklivet i Norge.

I 2012 ble avdelingen for offentlige konserter avviklet, og i 2016 gikk Rikskonsertene inn i den nye institusjonen Kulturtanken.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.