Faktaboks

Uttale
kˈaþeres

Cáceres er en del av den autonome regionen Extremadura. Den grenser til Sierra de Gata og Sierra de Gredos i nord og Portugal i vest. Provinsens areal er 19 868 kvadratkilometer. Innbyggertallet er 408 700 (2014). Hovedstaden er Cáceres.

Provinsen består av et fruktbart sletteland, cirka 500 meter over havet, med høyere områder i nord (1850 meter) og sørøst. Elvene danner dype nedskjæringer, og elven Tajo, som renner fra øst mot vest, deler provinsen i to ulike deler.

Servicenæringen er viktigste næringsvei, men jordbruket spiller fremdeles en viktig rolle, særlig dyrking av korn, oliven, bomull og tobakk nord for Tajo. Sør for Tajo drives en ekstensiv kvegavl på store landeiendommer (latifundios).

Det finnes mange store dammer ved elvene Tajo og Alagón som nyttes til irrigasjon og elektrisk kraft. Kjernekraftverket i Almaraz ble bygget i 1973, og driften er godkjent til 2023. Industrien er konsentrert til hovedstaden Cáceres.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg