Bror Hagemann

Faktaboks

Bror Hagemann
Født
11. august 1953, Oslo

Artikkelstart

Bror Hagemann er en norsk forfatter og tidligere jazzmusiker. Han har skrevet en rekke kritikerroste romaner, og det viktigste gjennomgangstemaet i forfatterskapet hans er utenforskap.

Hagemann debuterte i 1985 med Freelancer. Det litterære gjennombruddet fikk han med De blyges hus fra 2002, en kjærlighetsroman om en ressursrik mann og en tilbakestående kvinne. Arietta-kvintetten (De stillferdige, Jakman, Syng meg vekk, Leo og Det vidunderlige) er et uvanlig ambisiøst litterært prosjekt der alle romanene på ulike måter springer ut fra en overgrepssak på Gjøvik.

Bibliografi:

  • Freelancer, 1985
  • Noen som Angela, 1989
  • Bak lyset, 1991
  • Rød java, 1998
  • De blyges hus, 2002
  • Glemselens gate, 2004
  • Hvit natt, 2006
  • Eyla, 2008
  • De stillferdige, 2012
  • Jakman, 2014
  • Syng meg vekk, 2016
  • Leo, 2017
  • Det vidunderlige, 2019

Hagemann har også skrevet manus for film og TV.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg