Faktaboks

Børge Mogensen
Født
13. april 1914, Ålborg, Danmark
Død
5. oktober 1972, Gentofte, Danmark
Armstol
Børge Mogensen. Armstol. Modell: 2226 - Den spanske stolen. Eik og lær. Produsert av Frederica Stolefabrik.

Børge Mogensen var en dansk møbel- og interiørarkitekt. Han var sosialt engasjert og utviklet systemmøbler tilpasset rasjonell møbelproduksjon.

Møbler i naturmaterialer

Børge Mogensen var elev av Kaare Klint, og han var sterkt påvirket av hans moderne formspråk. Mogensen skapte enkle, solide og rimelige møbler. Materialer som tre, lær og ull samt et gjennomtenkt og brukervennlig design preget arbeidene.

Leder for FDBs tegnekontor

Han hadde en særdeles stor produksjon og samarbeidet med en rekke møbelprodusenter. I perioden fra 1942 til 1950 var han leder for FDBs tegnekontor. Der formga han rimelige modeller som fikk et bredt nedslagsfelt hos den danske befolkningen. Han uttalte selv at tegne møbler for alminnelige mennesker var en sosial oppgave. I 1950 etablerte han eget tegnekontor.

Blant Mogens mest kjente arbeider er Den spanske stol, J39 og Boligens byggeskabe. Den sistnevnte serien tegnet han sammen med Grete Meyer.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Litteratur

  • Hedebo Olsen, Lars: Børge Mogensen, 2006 (Danske designere), isbn 87-11-23162-9
  • Mogensen, Thomas: Et fuldt møbleret liv : en bog om Børge Mogensen, 2004, isbn 87-02-00960-9

Faktaboks

Børge Mogensen

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg