En typisk sukkerskje med snodd skaft i ring og kule og løv til avslutning
En typisk sukkerskje med snodd skaft i ring og kule og løv til avslutning

En sukkerskje er en skje man tar sukker med. Sukkerskjeene har et tynt, snodd skaft som er bøyd i en stor runding. I enden har de gjerne en dekorativ avslutning.

Slike sukkerskjeer ble populære på slutten av 1800-tallet, men de har blitt produsert langt frem i tid.

Les mer i Store norske leksikon

Litteratur

  • Fossberg, Jorunn (1974). Norske sølvskjeer, C. Huitfeldt Forlag.
  • Østby, Jon Birger (1983). Nomenklatur for spise- og serveringsbestikk. Med tegninger av Torill Sand, Norske Kunst- og Kulturhistoriske Museer.

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg