Ressursorientert musikkterapi hander om å ta utgangspunkt i brukernes ressurser og kompetanse når man planlegger og gjennomfører tiltak i musikkterapien. Musikkterapeuter arbeider med musikkterapeutiske metoder innenfor spesialundervisning og i helsefeltet, i omsorgsarbeid og psykoterapi.

Et viktig arbeidsprinsipp handler om å gi klienter, elever eller pasienter en mestringsopplevelse. Musikkterapien tar derfor utgangspunkt i deltakernes kompetanse, ferdigheter, musikksmak og musikalske identitet for å fremme trygghet, motivasjon, kommunikasjon og relasjonsdannelse. Musikkterapien er på denne måten ressursorientert. Det vil si at musikkterapeutene senker terskelen for deltakelse ved å arrangere musikken og tilpasse utfordringene etter den kompetansen og de sterke sider deltakerne bringer med seg, for slik å styrke deltakernes ressurser.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg