kjøttdeig
Kjøttdeig er kvernet kjøtt og fett av storfe. Fettinnholdet kan være maksimalt 14 prosent.
Av /matprat.no.

Kjøttdeig er kvernet kjøtt og fett av storfe. Kjøttdeig brukes til en lang rekke middagsretter, som kjøttkaker, pizzafyll og hamburgere. Deigen skal ikke være finere kvernet enn at kjøttstrukturen er synlig.

Kjøttdeig kan tilsettes inntil 5 prosent vann eller is, og kjøttråvarene kan ha inntil 1 prosent salt. Deigen skal ha minimum 17 prosent protein og maksimum 14 prosent fett, og vanninnholdet må ikke være mer enn 78 prosent i fettfri vare. Karbonadedeig, som også lages av storfekjøtt, kan ha maksimum 6 prosent fett.

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg