drifting

Drifting, gren innen bilsport. Drifting er en kjøreteknikk hvor en fører lar bakhjulene kontrollert sladde og der føreren må motstyre bilen rundt en trasè eller bane. Vanligvis blir kjørelinjen, som er designet av et fagdommerpanel laget ut ifra en linje som gir høyest hastighet og vinkel som en bil er i stand til å beherske.

Kriterier for dømming i en konkurranse kan være:

A. HASTIGET: Hastighet er en ikke- subjektiv kriterie. Hastighet brukes ved å overvåke en førers hastighet på en bestemt del av banen. Hver bane kan ha flere hastighetsområder , men bare ett område vil bli brukt i dømmingen .

B. VINKEL: Den maksimale driftevinkelen en sjåfør kan opprettholde og kontrollere gjennom den definerte linjen.

C. LINJE: Driftelinjen er definert som den ideelle linjen bilen må følge og er merket med indre ”clipping points” og ytre ”clipping zones”. Den definerte linjen blir satt av fagdommerne under konkurransen på hver enkelt bane.

D. STIL/SHOW: Stil/show en den mest subjektive delen av førerens kjøring. Stil/show er akkurat hva det høres ut som : Førerens helhetlige evne til å føre bilen gjennom de spesifikke bedømmelseskriteriene og vise seg frem på den mest personlige og individuelle måten . Det er essensen av stil/show . Aggressiv kontraføring , nærhet til murer, ekstrem vinkel og ekstrem nærhet til lederbilen ( twin-kjøring) er eksempler på hvordan personlige kjørestil kan bli vist frem .

Kilde: Norges Bilsportforbund

Les mer: Norges Bilsportforbund

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg