Drifting
Mercedes AMG GTR.
Av .
Lisens: CC BY NC ND 2.0

Drifting er en gren innen bilsport. Drifting er en kjøreteknikk hvor føreren lar bakhjulene sladde kontrollert mens bilen styres rundt en trasé eller bane. Vanligvis blir kjørelinjen, som er designet av et fagdommerpanel, laget ut ifra en linje som gir den høyeste hastighet og vinkel en bil er i stand til å beherske.

Kriterier for dømming i en konkurranse kan være:

  1. Hastighet: Hastighet er et ikke- subjektiv kriterium. Hastighet brukes ved å overvåke en førers hastighet på en bestemt del av banen. Hver bane kan ha flere hastighetsområder, men bare ett område vil bli brukt i dømmingen.
  2. Vinkel: Den maksimale driftevinkelen en sjåfør kan opprettholde og kontrollere gjennom den definerte linjen.
  3. Linje: Driftelinjen er definert som den ideelle linjen bilen må følge og er merket med indre «clipping points» og ytre «clipping zones». Den definerte linjen blir satt av fagdommerne under konkurransen på hver enkelt bane.
  4. Stil/Show: Stil/show en den mest subjektive delen av førerens kjøring. Stil/show er førerens helhetlige evne til å føre bilen gjennom de spesifikke bedømmelseskriteriene og vise seg frem på den mest personlige og individuelle måten. Det er essensen av stil/show. Aggressiv kontraføring, nærhet til murer, ekstrem vinkel og ekstrem nærhet til lederbilen (twin-kjøring) er eksempler på hvordan personlige kjørestil kan bli vist frem .

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg