Digitalt signal er et signal som kun kan innta endelig mange, diskrete signalverdier (i motsetning til kontinuerlige verdier). Dersom kun to signalverdier er tillatt, kalles signalet et binærsignal. Et digitalt signal er også diskret i tid, i den forstand at en signalverdi kun gjelder for ett tidspunkt. Signalet består da av en sekvens av diskrete signalverdier. Et digitalt signal kan representeres med en sekvens av tall, en tallfølge.

I digitalteknikken er det vanlig å representere et digitalt signal med et sett med binærsignaler, kalt biter. Et digitalt signal med 256 forskjellige signalverdier kan for eksempel representeres med åtte binærsignaler.

For eksempel kan luftrykk ved en mikrofon representeres ved en rekke tall som angir signalstyrken på gitte tidspunkter (se sampling). Det medfører at parameterverdiene får en endelig nøyaktighet, avhengig av hvor mange sifre som benyttes, og en endelig tidsoppløsning avhengig av hvor ofte parameterverdiene registreres.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg