Wanda Metropolitano er en fotballarena i MadridAtlético Madrids hjemmebane.

Arenaen åpnet i september 1994 under navnet Estadio de la Comunidad de Madrid, og ble senere kalt Estadio Olímpico de Madrid. På folkemunne kalles den La Peineta (kammen), grunnet den ene kortsidetribunens formmessige likhet med en hårkam. Ved åpningen var tilskuerkapasiteten om lag 20 000.

Arenaen ble opprinnelig bygget i forbindelse med at Madrid forsøkte å sikre seg retten til å arrangere friidrettsverdensmesterskapet i 1997, men dette mesterskapet gikk til Athen og La Peineta ble derfor kun brukt til mindre sports- og kulturarrangementer. I 2004 opphørte bruken av arenaen fullstendig, og etter at Madrid i 2009 tapte kampen om å arrangere sommer-OL i 2016 var det tid for å avgjøre La Peinetas videre skjebne.

I september 2013 ble det klart at Atlético Madrid skulle bruke arenaen til ny hjemmebane. Oppgradering og modernisering – blant annet utvidelse av tilskuerkapasiteten til 68 000 – foregikk frem til 2017, da Atlético tok den i bruk.

Arenaen har fått navnet Wanda Metropolitano; Wanda etter klubbens kinesiske eier/sponsor og Metropolitano etter klubbens gamle hjemmearena, Estadio Metropolitano (brukt fra 1923 til 1966).

 

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.