Wanda Metropolitano

Av .
Lisens: CC BY SA 3.0

Artikkelstart

Wanda Metropolitano er en fotballarena i Madrid, og Atlético Madrids hjemmebane.

Faktaboks

Også kjent som

Estadio Wanda Metropolitano

Arenaen åpnet i september 1994 under navnet Estadio de la Comunidad de Madrid, og ble senere kalt Estadio Olímpico de Madrid. På folkemunne kalles den La Peineta (kammen), grunnet den ene kortsidetribunens likhet med en hårkam. Ved åpningen var tilskuerkapasiteten om lag 20 000.

Arenaen ble opprinnelig bygget i forbindelse med at Madrid forsøkte å sikre seg retten til å arrangere friidrettsverdensmesterskapet i 1997, men dette mesterskapet gikk til Athen, og La Peineta ble derfor kun brukt til mindre sports- og kulturarrangementer. I 2004 opphørte bruken av arenaen fullstendig, og etter at Madrid i 2009 tapte kampen om å arrangere sommer-OL i 2016, var det tid for å avgjøre La Peinetas videre skjebne.

I september 2013 ble det klart at Atlético Madrid skulle bruke arenaen til ny hjemmebane. Oppgradering og modernisering, blant annet utvidelse av tilskuerkapasiteten til 68 000, foregikk frem til 2017, da Atlético tok den i bruk.

Arenaen har fått navnet Wanda Metropolitano. Wanda er etter klubbens kinesiske eier/sponsor, og Metropolitano etter klubbens gamle hjemmearena, Stadium Metropolitano som var i bruk fra 1923 til 1966.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg