Thomas Wærner

Faktaboks

Thomas Wærner
Født
12. februar 1973, England
I 2019 ble Thomas Wærner den første på 24 år som vant lengste distanse i både Finnmarksløpet og Femundløpet samme år.
Av /NTB Scanpix.

Thomas Wærner er en norsk hundekjører innen langdistanse sledehund. Han ble ranket som Norges beste hundekjører i 2013 og har totalt seks internasjonale medaljer. Wærner kjører for Torpa IL, og blant hans mest fremtredende hunder Schonner, Dina og Taco.

Meritter

Thomas Wærner tok VM-bronse i sledehundkjøring 600 km i 2011, og vant Finnmarksløpet FL1000 i 2013 og 2019. I 2019 vant han også Femundløpet FL600, og var dermed den første på 24 år til å vinne både Finnmarksløpets og Femundløpets lengste distanser i samme år. Da Femundløpet var NM i 2013 tok han bronse. Iditarod 2015 samarbeidet Wærner med Robert Sørlie og tok 17. plass.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer (6)

skrev Kine Skår

Hei! Det nærbildet i teksten som skal være av Thomas er jeg nesten 150 % sikker på at det er feil. Mannen på bildet er hundekjører Bjørnar Andersen...

skrev Svein Askheim

Hei! Takk for kommentar, jeg skal prøve å finne et annet bilde. mvh Svein

svarte Georg Kjøll

Hei Svein. Det står ikke noen informasjon om opphavsrett på bildet som ligger der nå. Det er en forutsetning for bildebruk i artikler at det kommer klart fram hvem som eier åndsverket, så det må spesifiseres om du skulle finne en ny illustrasjon. For generell info, se her: http://lillenorske.wordpress.com/2011/05/30/riktig-bildebruk/Men si ifra om det er uklart, så kan vi ta en gjennomgang.Alt godt fra Georg

svarte Georg Kjøll

Jeg har fjernet bildet nå, siden det var et brudd på opphavsrett slik det lå ute. Georg

svarte Morten Rønseth

Taco står hjemme i bakgården hos meg, så om dere ønsker bilde av henne, si bare i fra :-) Thomas er forresten skilt fra Birgitte.

skrev Svein Askheim

Kjempebra hvis du vil laste opp bildet her så skal jeg godkjenne forutsatt at du har tatt bildet selv og fyller inn dette i registeret. Eventuelt maile det. På forhånd takk.

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg