Faktaboks

Thomas Wærner
Født
12. februar 1973, England
Thomas Wærner
I 2019 ble Thomas Wærner den første på 24 år som vant lengste distanse i både Finnmarksløpet og Femundløpet samme år.
Av /NTB Scanpix.

Thomas Wærner er en norsk hundekjører innen langdistanse sledehund, som i 2020 vant verdens lengste og mest prestisjefylte sledehundløp, Iditarod i Alaska. Han har vært blant Norges og verdens beste hundekjørere siden begynnelsen av 2010-tallet, og ble første gang ranket som Norges beste hundekjører i 2013. Wærner kjører for Torpa IL.

Meritter

Thomas Wærner tok VM-bronse i sledehundkjøring 600 km i 2011, og vant Finnmarksløpets lengste distanse i 2013, 2019 og 2022. I 2019 vant han også Femundløpet FL600, og var dermed den første på 24 år til å vinne både Finnmarksløpets og Femundløpets lengste distanser i samme år. Han vant også Femundløpet FL650 i 2022 og gjentok dermed sin bragd fra 2019 med seier på begge de lengste løpene.

Wærner deltok i Iditarod i Alaska i 2015 og 2020. Han kom på 17. plass i 2015 og ble kåret til beste nykommer («rookie of the year»). I 2020 vant Werner og ble dermed den tredje nordmannenn etter Robert Sørlie og Joar Leifseth Ulsom til å vinne Iditarod.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer (6)

skrev Kine Skår

Hei! Det nærbildet i teksten som skal være av Thomas er jeg nesten 150 % sikker på at det er feil. Mannen på bildet er hundekjører Bjørnar Andersen...

skrev Svein Askheim

Hei! Takk for kommentar, jeg skal prøve å finne et annet bilde. mvh Svein

svarte Georg Kjøll

Hei Svein. Det står ikke noen informasjon om opphavsrett på bildet som ligger der nå. Det er en forutsetning for bildebruk i artikler at det kommer klart fram hvem som eier åndsverket, så det må spesifiseres om du skulle finne en ny illustrasjon. For generell info, se her: http://lillenorske.wordpress.com/2011/05/30/riktig-bildebruk/Men si ifra om det er uklart, så kan vi ta en gjennomgang.Alt godt fra Georg

svarte Georg Kjøll

Jeg har fjernet bildet nå, siden det var et brudd på opphavsrett slik det lå ute. Georg

svarte Morten Rønseth

Taco står hjemme i bakgården hos meg, så om dere ønsker bilde av henne, si bare i fra :-) Thomas er forresten skilt fra Birgitte.

skrev Svein Askheim

Kjempebra hvis du vil laste opp bildet her så skal jeg godkjenne forutsatt at du har tatt bildet selv og fyller inn dette i registeret. Eventuelt maile det. På forhånd takk.

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg