Faktaboks

Søren Wærenskjold
Født
12. mars 2000, Mandal
Foto av Søren Wærenskjold
Søren Wærenskjold under en tempoetappe i det italienske rittet Tirreno–Adriatico i 2024. Wærenskjold har utmerket seg spesielt som temposyklist.
Foto av Søren Wærenskjold
Av /LaPresse/AP/NTB.

Søren Wærenskjold er en norsk landeveissyklist som sykler for det norske profflaget Uno-X Mobility. Han er en utmerket temposyklist og hevder seg også godt i spurter i fellesstarter.

Hans beste resultat er sammenlagtseieren i Belgia rundt i 2024.

Karriere

Søren Wærenskjold.
Søren Wærenskjold fotografert under verdensmesterskapet i Bergen i 2017.
Av .
Lisens: CC BY 3.0

Wærenskjold slo gjennom i 2022-sesongen da han ble verdensmester i temposykling i U23-klassen. Han kjørte også inn til en solid tredjeplass i samme VM på fellestart.

I 2023 ble han norgesmester i temposykling, foran blant annet Andreas Leknessund som kjørte inn til en tredjeplass. Samme år vant han det belgiske endagsrittet Baloise Belgium Tour.

Søren Wærenskjold syklet Frankrike rundt for Uno-X Pro Cycling Team i 2023, der han markerte seg som en god opptrekker for Alexander Kristoff. Wærenskjold vant i samme sesong første etappe i Danmark rundt.

I 2024 fulgte Wærenskjold opp med fortsatt sterke prestasjoner. Første seier kom i Saudi Tour, før han fulgte opp med en niendeplass i éndagsklassikeren Paris-Roubaix. I juni tok han sin hittil største seier da han gikk til topps i sammendraget i Belgia rundt, der han også vant den innledende tempoetappen. Få dager senere forsvarte han norgesmestertittelen på tempo under sykkel-NM i Bodø.

Wærenskjold har også tre etappeseire fra Tour de l'Avenir (ungdomsutgaven av Frankrike rundt) – to i 2021 og én i 2022.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg