Real Academia Española, spansk språkakademi som har til hensikt å normere det spanske språket. Hovedsete i Madrid. Grunnlagt i 1713 av Juan Manuel Fernández Pacheco med det italienske Accademia della Crusca og det franske Académie française som forbilder.

Real Academia Española har utgitt grammatikker og ordbøker siden 1700-tallet. Ordboken Diccionario de la lengua española kom ut første gang i 1780, og har jevnlig kommet ut i nye utgaver. Den 23. utgaven ble utgitt i 2014. I dag er Real Academia Españolas Diccionario de la lengua española en ordbok med svært høy anseelse og innflyelse, og regnes av mange for å være den fremste blant alle spanske ordbøker. Siden 2005 er den tilgjengelig i en nettutgave.

Akademiet samarbeider med 21 andre spanskspråklige språkakademier gjennom organisasjonen Asociación de Academias de la Lengua Española.

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg