Reader's Digest er et amerikansk månedsblad som utgis på engelsk og en rekke andre språk. En norsk utgave, Det Beste, kom i 1947. Med sine internasjonale utgaver ble Reader's Digest regnet som et av verdens mest solgte månedsblad.

Faktaboks

Uttale
rˈi:dəz dˈaidʒəst

Bladet ble grunnlagt i New York i 1922 av DeWitt Wallace (1889–1981) og hans kone Lila Wallace (f. Acheson, 1890–1984).

Bladet inneholder foruten enkelte originalartikler utdrag av artikler fra andre tidsskrifter og dagspressen, samt av bøker. Bladet er preget av en optimistisk individualisme, politisk konservatisme, forsvar for amerikanske verdier som frie markedskrefter og patriotisme, mens det tradisjonelt har vært mot radikalisme, feminisme, fagorganisasjoner, statlige reguleringer, skatter osv. Tidligere var det også sterkt antikommunistisk.

I 1935 passerte den amerikanske utgaven 1 million i opplag, i 1994 hadde bladet solgt 10 milliarder eksemplarer og i 2005 utkom bladets utgave nr. 1000. Det amerikanske Reader's Digest hadde et opplag på 12,5 millioner i 2004 og ca 3 millioner i 2020.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg