Moores lov

Moores lov, sier at det mest økonomiske antall transistorer som kan integreres på én brikke fordobles hver 24. måned. Det betyr antall transistorer pr brikke som medfører at hver enkelt transistor blir så billig som mulig. Det er ikke en lov, men en prediksjon basert på observasjoner.

Denne prediksjonen ble beskrevet i 1965 av Gordon Moore, en av grunnleggerne av Intel, i en artikkel i tidsskriftet Electronics [1], som senere er trykket på nytt i Proceedings of the IEEE [2]. I de 7 årene som hadde gått siden den første integrerte kretsen ble produsert hadde han observert en dobling for hver 12. måned, og han hevdet at det var grunn til å forvente at denne økningen ville fortsette de neste 10 årene. I 1975 ble fordoblingstiden endret til 24 måneder på grunn av endringer i teknologien.

Eksterne lenker

Referanser

  1. G. E. Moore, "Cramming more components onto integrated circuits," Electronics, vol. 38, pp. 114-117, 19.04.1965 1965.(Originalartikkelen)
  2. G. E. Moore, "Cramming More Components Onto Integrated Circuits," Proceedings of the IEEE, vol. 86, pp. 82-85, 1998. (Nytrykk av originalartikkelen. Tilgjengelig som pdf.)

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg