Mette Barlie

Mette Barlie, norsk bryter i fristil. Hun ble en av pionerene på landslaget da hun deltok på det første norske landslaget for kvinner i fristil i 1982 og i gresk-romersk stil i 1984.

Barlie har deltatt i fire landskamper og vunnet alle. I 1984 sluttet hun med bryting etter tre år i Sportsklubben av 1909, men gjorde comeback i 1994 og tok fem NM-titler på rad, nå som medlem i Kolbotn IL. Allerede året etter tok hun sølv i VM i 1995 (44 kg) da hun var gravid i fjerde måned. I 1997 (46 kg) tok hun nok en sølvmedalje. Hun tok sølv i EM i 1997 og 1998 (46 kg) og i EM i 1996, kun to måneder etter hun hadde født sin andre datter, tok hun bronse i 47 kg.

Mette Barlie mottok kongepokalen i 1997 og 1999. Dermed var hun den tredje kvinnelige bryteren i Barlie-slekta som har oppnådd dette etter Lene og Ine Barlie. Tidligere har onklene Harald og Kaare Barlie oppnådd dette hos herrebryterne.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer (1)

skrev Gunn Hild Lem

Hei igjen, jeg vet at det finnes artiker som er slik som dette, men det er ikke slik vi ønsker at nye artikler skal se ut. Vil du være så snill å bruke hele setninger og skrive mer om hver enkelt? Her er et eksempel på en ny artikkel som er litt mer utfyllende og interssant. https://snl.no/John_Barnes Alt godt fra Gunn Hild

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg