.
Lisens: fri

Lagos er en delstat i det sørvestlige Nigeria, beliggende ved Beninbukta. Delstaten den tidligere hovedstaden i Nigeria, Lagos, og omliggende områder; østover langs Lagoslagunen og forbi Epe langs Lekkilagunen; og vestover der delstaten grenser til nabolandet Benin med viktigste veiforbindelse mellom de to nabolandene med direkte forbindelse til Cotonou, en av de viktige havnebyene i Vest-Afrika.

Delstatens totale areal er på 3 577 km², mens den totale befolkningen i Lagos delstat er på 14 368 000 innbyggere (estimat 2020).

Administrasjonen for delstaten er basert i bydelen Ikeja, som nok en gang i tiden var beliggende i byens nordlige utkant, men som i dag er totalt omgitt av den evig voksende byen Lagos.

Delstaten er både den minste i Nigeria, men også den tettest befolkede og mest folkerike delstaten. Den omfatter området Badagry, som utgjør en naturskjønn tropisk strandsone, men som i historisk sammenheng omfattet et notorisk slavehandelssenter med størst aktivitet på 1700-tallet.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg