Kurt Maflin

Faktaboks

Kurt Maflin
Født
8. august 1983, London, England

Kurt Maflin, engelsk-norsk snookerspiller. Kurt Maflin er den eneste norske spilleren som har deltatt i verdensmesterskapet i snooker. Maflin er kjent for å ha en offensiv spillestil. Han er også en dyktig "break-builder", ved at han relativt ofte skårer høye poengsummer og -serier. Dette reflekteres i det faktum at han er én av kun et tyvetalls spillere gjennom historien med minst to maksimumsserier i profesjonelle turneringer.

Karriere

Kurt Maflin begynte sin profesjonelle karriere i Challenge Tour i 2000. I 2001 kvalifiserte han seg for første gang til å være med verdenseliten i Main Tour. Grunnet svake resultater mistet Maflin plassen i Main Tour til neste sesong. I 2003/2004-sesongen var han tilbake, men nok en gang var resultatene for dårlige til å beholde plassen. I 2003 flyttet Maflin til Oslo for å bli samboer med den snookerspilleren Anita Rizzuti. De neste årene var han nære å legge opp som snookerspiller, men etter han fikk et tilbud om sponsorat kom det en fornyet satsning. I 2006 ble Maflin amatørverdensmester i Amman i Jordan etter å ha vunnet 15 strake kamper.

I 2007/2008-sesongen var Maflin tilbake i Main Tour. De påfølgende sesongene fortsatte å gi variable resultater. I 2010 var Kurt Maflin i en bilulykke som førte til at han måtte få operert inn en 15 cm metallplate og syv skruer i skulderen. I juni samme år gjorde Maflin sin første profesjonelle 147-serie, en maksimumserie. I China Open 2011 nådde han første runde i en rankingturnering for første gang.

I 2013/2014-sesongen klatret Maflin 30 plasser på verdensrankingen, og avsluttet på en 34. plass. Denne sesongen slo han bl.a. verdenstoer Mark Selby i German Masters. Den påfølgende sesongen startet svakt, men i China Open 2015 vant Maflin mot Ali Carter, Mike Dunn, Robin Hull og Shaun Murphy da han nådde sin andre semifinale i en rankingturnering noensinne. Der spilte Kurt Maflin mot den regjerende verdensmesteren Mark Selby, og tapte 6-3.

I VM-kvalifiseringen i 2015 var Maflin i god form og slo David Grace, Steve Davis og Fergal O'Brien. Den avgjørende kampen mot O'Brien endte 10-9 for Maflin. Dermed nådde han første runde i verdensmesterskapet for første gang. I første runde ble Kurt Maflin trukket mot regjerende verdensmester Mark Selby. Etter å ha ledet 9-8, tapte Maflin til slutt 10-9.

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg