Kurt Maflin, engelsk-norsk snookerspiller. Kurt Maflin er den eneste norske spilleren som har deltatt i verdensmesterskapet i snooker. Maflin er kjent for å ha en offensiv spillestil. Han er også en dyktig "break-builder", ved at han relativt ofte skårer høye poengsummer og -serier. Dette reflekteres i det faktum at han er én av kun et tyvetalls spillere gjennom historien med minst to maksimumsserier i profesjonelle turneringer.

Kurt Maflin begynte sin profesjonelle karriere i Challenge Tour i 2000. I 2001 kvalifiserte han seg for første gang til å være med verdenseliten i Main Tour. Grunnet svake resultater mistet Maflin plassen i Main Tour til neste sesong. I 2003/2004-sesongen var han tilbake, men nok en gang var resultatene for dårlige til å beholde plassen. I 2003 flyttet Maflin til Oslo for å bli samboer med den snookerspilleren Anita Rizzuti. De neste årene var han nære å legge opp som snookerspiller, men etter han fikk et tilbud om sponsorat kom det en fornyet satsning. I 2006 ble Maflin amatørverdensmester i Amman i Jordan etter å ha vunnet 15 strake kamper.

I 2007/2008-sesongen var Maflin tilbake i Main Tour. De påfølgende sesongene fortsatte å gi variable resultater. I 2010 var Kurt Maflin i en bilulykke som førte til at han måtte få operert inn en 15 cm metallplate og syv skruer i skulderen. I juni samme år gjorde Maflin sin første profesjonelle 147-serie, en maksimumserie. I China Open 2011 nådde han første runde i en rankingturnering for første gang. 

I 2013/2014-sesongen klatret Maflin 30 plasser på verdensrankingen, og avsluttet på en 34. plass. Denne sesongen slo han bl.a. verdenstoer Mark Selby i German Masters. Den påfølgende sesongen startet svakt, men i China Open 2015 vant Maflin mot Ali Carter, Mike Dunn, Robin Hull og Shaun Murphy da han nådde sin andre semifinale i en rankingturnering noensinne. Der spilte Kurt Maflin mot den regjerende verdensmesteren Mark Selby, og tapte 6-3. 

I VM-kvalifiseringen i 2015 var Maflin i god form og slo David Grace, Steve Davis og Fergal O'Brien. Den avgjørende kampen mot O'Brien endte 10-9 for Maflin. Dermed nådde han første runde i verdensmesterskapet for første gang. I første runde ble Kurt Maflin trukket mot regjerende verdensmester Mark Selby. Etter å ha ledet 9-8, tapte Maflin til slutt 10-9.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.