Faktaboks

Gard Erik Sandbakken
Født
1954, Oslo

Gard Erik Sandbakken, norsk krim- og spenningsforfatter, bosatt på Røros. Han debuterte i 1992 med Kalde skudd der frilansjournalisten Rein Røine driver undersøkelser i Oslos narkotikamiljø. Røine har samme rolle i Stråmenn (1994) der det handler mye om økonomisk kriminalitet. Tredje bok med Røine som sentralfigur, Septemberkvinnen (1995), er lagt til traktene omkring Røros, og er en dyktig utført spenningsroman i et uvant miljø for sjangeren.

Først i 2006 var Sandbakken ute med ny bok, denne gang thrilleren Bastarder. I 2012 kom så Skarpskytteren, en thriller der en tidligere soldat med erfaring fra Bosnia-krigen, Snorre Hartmann, får et farlig oppdrag i Oslos såkalte «underverden» (nominert til Rivertonprisen). I 2014 kom Hemmeligheter, en frittstående oppfølger med samme hovedfigur som i Skarpskytteren. Som tidligere spesialsoldat og skarpskytter fungerer Hartmann fint i en thriller som har et internasjonalt bakteppe av politikk, penger og makt står på spill, som i Den russiske spion (2019).

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg