Faktaboks

Françoise Hardy
Françoise Madeleine Hardy
Uttale
ardˈi
Født
17. januar 1944, Paris
Albumet Françoise Hardy (1962)
Albumet Françoise Hardy (1962)
Av /Disques Vogue.

Françoise Hardy er en fransk popsanger og låtskriver som siden tidlig på 1960-tallet har vært en av Frankrikes største stjerner. Hennes plater er utgitt i mange land.

Hun platedebuterte som 18-åring i 1962 og fikk stor suksess med sin egen låt Tous les garçons et les filles. Denne ble i 1964 en liten slager i Storbritannia, hvor hun fikk større suksess med Et même og All Over The World i 1965. Hun har gitt ut plater på engelsk, spansk, tysk og italiensk foruten fransk.

Albumene på 1960-tallet kjennetegnes av hennes lavmælte stemme, sensuelle melodier, gode tekster og briten Charles Blackwells elegante arrangementer, og flere har fått klassikerstatus. Hun var lite musikalsk aktiv i 40-årsalderen, men har etter comebacket i 1996 gitt ut flere kritikerroste album. Hardy er siden 1981 gift med sangeren og skuespilleren Jacques Dutronc.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg