Dilbert, amerikansk tegneserie av Scott Adams (f. 1957). Serien beskriver hverdagen til kontoristen Dilbert, den utspekulerte hunden Dogbert (firmaets onde personalsjef), Dilberts tyranniske og selvhøytidelige sjef, samt en rekke andre personer i et stort, upersonlig firma.

Dilbert ble skapt i 1989, og publiseres i dag i rundt 2000 aviser i totalt 65 land på 25 forskjellige språk. I tillegg til stripesamlinger er tegneserien også blitt gjort om til animert tv-serie, videospill og hundrevis av andre spinoff-produkter.

I Norge ble serien kjent som biserie i månedsheftet Larsons gale verden fra 1992, frem til og med 1995 under navnet Herbert og Hundbert. I 1996 skiftet den navn til Dilbert, og i 2011 forsøkte Schibsted seg med månedsheftet Dilbert, men det gikk inn etter sju numre. 

Adams har også utgitt en rekke bøker med humoristiske tips om hvordan man klarer seg i et moderne firma og i forretningslivet, illustrert med utvalgte Dilbert-striper, som The Dilbert Principle (1996, Dilberts lov om ledelse) og Dogbert's Top Secret Management Handbook (1996, Dogberts håndbok i ledelse). 

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om artikkelen? Skriv her, så får du svar fra fagansvarlig eller redaktør.

Du må være logget inn for å kommentere.