Faktaboks

Dagmar Karin Sørbø
Født
5. mai 1945, Tyskland
Virke
Lege og fysioterapeut
Familie

Foreldre: Sivilingeniør Odd Roar Sørbøe (1914–) og flyvertinne/interiørkonsulent Kari Lise-Lotte Haus (1920–).

Samboer 1984–85 med bonde Tollef Lund (30.8.1950–), sønn av bonde Rolf Lund (1915–77) og sykepleier Kristine Marie Mjørud (1916–).

Dagmar Karin Sørbø er en norsk lege og fysioterapeut. Hun ble utdannet som fysioterapeut i Tyskland i 1968 og som cand. med. i 1979 ved Universitetet i Oslo. Hun er spesialist i allmennmedisin og var bydelslege i Oslo fra 1983. Sørbøe har engasjert seg sterkt i arbeidet for fred og kvinners rettigheter. I 1976 var hun med på å etablere Norges første krisesenter for mishandlede og voldtatte kvinner, Camilla-senteret i Oslo. Gjennom sitt arbeid i Internasjonale Leger mot Atomkrig (International Physicians for the Prevention of Nuclear War, IPPNW) var hun med på å få verdens leger engasjerte i kampen mot atomkrig, et arbeid som førte til at IPPNW ble tildelt Nobels fredspris 1985. Hun har også engasjert seg i kampen mot krig og vold og for kvinners rettigheter gjennom Den Internasjonale Kvinneliga for Fred og Frihet og Women's Partnership for Peace in the Middle East.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg