Cocteau Twins var ei britisk (skotsk) indiepopgruppe. De fikk suksess på 1980-tallet med sine drømmeaktige, svevende og vakre lydlandskaper, anført av utydelige tekster, Elizabeth Frasers utrolige stemme og Robin Guthries oppfinnsomme bruk av tapeloops, ekkobokser og trommemaskiner.

Faktaboks

Uttale
kåktå twinz

Gruppa ble dannet i Grangemouth i 1981 av vokalisten Elizabeth Fraser (født i 1963), gitaristen Robin Guthrie (født i 1962) og bassisten Will Heggie. Etter debutalbumet Garlands (1982) sluttet Heggie, og Cocteau Twins var en duo på Head Over Heels (1983).

Låtene, arrangementene og produksjonen til den nye bassisten og keyboardisten Simon Raymonde (født i 1962) bidro til at de i 1984 fikk en mer kommersielt sound på Treasure og fikk sin eneste Topp 30-hit med Pearly-Dewdrops' Drops. Deretter ble det Topp 20-plasseringer i Storbritannia på albumene Victorialand (1986), Blue Bell Knoll (1988), Heaven Or Las Vegas (1990), Four-Calendar Cafe (1993) og Milk & Kisses (1996).

Da Cocteau Twins ble oppløst i 1998, hadde Guthrie og Raymonde allerede startet plateselskapet Bella Union.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer (2)

skrev Torgny Koren

De korrekte navnene til Liz og Simon erElizabeth FraSer og Simon RaymondE.Gruppa ble iflg Wikipedia oppløst i 1997.

svarte Jon Vidar Bergan

Takk for rettelser, men ifølge mine opplysninger ble de offisielt oppløst i juni 1998. Det var Redaksjonen som skrev denne artikkelen, men som fagansvarlig skal jeg i løpet av mars skrive en utvidet artikkel der alle album nevnes.

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg