Asta Busingye Lydersen

Faktaboks

Asta Busingye Lydersen
Født
1970, Skottland

Artikkelstart

Asta Busingye Lydersen er en norsk-ugandisk skuespiller, skribent, danser, sanger og samfunnsdebattant. Lydersen var nestleder i Norsk kulturråd i perioden 2009–2015.

Lydersen har siden 1992 medvirket i flere musikaler og teateroppsetninger ved blant annet Riksteateret, Oslo Nye Teater, Trøndelag Teater og Nordic Black Theatre. Hun er medlem i den norsk-afrikanske kulturgruppen Queendom, som siden 1999 har produsert flere humorshow, gitt ut to plater og spilt et hundretalls konserter. Gjennom kåserier, intervjuer og sceneopptredener med Queendom har hun i flere år bidratt til i den offentlige debatten om det flerkulturelle Norge, og hun var også programleder i NRKs Migrapolis, på radio og TV, i perioden 2003-2006.

I 2013 utga hun pamfletten Afropolitt i serien Stemmer, som ble utgitt av Aschehoug forlag i forbindelse med 100-årsjubileet for allmenn stemmerett. Teksten beskriver hvordan stereotype oppfatninger av etnisitet gjør seg gjeldende i samfunnet generelt og i kulturlivet spesielt.

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg