Faktaboks

Asta Busingye Lydersen
Født
1970, Skottland

Asta Busingye Lydersen er en norsk-ugandisk skuespiller, skribent, danser, sanger og samfunnsdebattant. Lydersen var nestleder i Norsk kulturråd i perioden 2009–2015.

Lydersen har siden 1992 medvirket i flere musikaler og teateroppsetninger ved blant annet Riksteateret, Oslo Nye Teater, Trøndelag Teater og Nordic Black Theatre. Hun er medlem i den norsk-afrikanske kulturgruppen Queendom, som siden 1999 har produsert flere humorshow, gitt ut to plater og spilt et hundretalls konserter. Gjennom kåserier, intervjuer og sceneopptredener med Queendom har hun i flere år bidratt til i den offentlige debatten om det flerkulturelle Norge, og hun var også programleder i NRKs Migrapolis, på radio og TV, i perioden 2003-2006.

I 2013 utga hun pamfletten Afropolitt i serien Stemmer, som ble utgitt av Aschehoug forlag i forbindelse med 100-årsjubileet for allmenn stemmerett. Teksten beskriver hvordan stereotype oppfatninger av etnisitet gjør seg gjeldende i samfunnet generelt og i kulturlivet spesielt.

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg