Askerhallen

Askerhallen, ishall på Risenga i Asker.

Hallen ble bygget på grunnen til Bleiker gård og innviet 31. august 1969. Areal 4000 m² og plass til 4000 tilskuere. Hallen brant ned mai 1972 og nytt bygg sto ferdig 1973. Den nye hallen hadde først curlinghall. Kjelleren ble ombygget til idrettshall og kontorer 1979 og der lå en periode også Asker yrkesskole.

Askerhallen eies og drives av Asker kommune. Den brukes mest til ishockey, og er hjemmearena for Idrettsforeningen Frisk Asker.

Ved siden av hallen ligger Risenga svømmehall, Risenga kunstgressbane, Risenga ungdomsskole, Askerhallen (tennis) og Bleiker videregående skole.

Kommentarer (3)

skrev Frode Wold

Det er vel feil at det var curlinghall under Askerhallen?Det som i alle fall er tilfelle, er at Asker yrkesskole holdt til der frem til Bleiker videregående skole ble bygget.Hvorfor er ikke Bleiker videregående skole nevnt?Anefaler dere å kontakte kommunen eller Bleiker om dette.En kjent lærer på billinjen på Asker/Bleiker het Tormodsrud, tror jeg.

svarte Svein Askheim

Det var i alle fall curlinghall i mange år, men jeg må innrømme den muligens lå i enden av selve hallen. Askerhallen er ombygget en rekke ganger. Asker yrkesskole lå i underetasjen. Jeg er sikker på at Bjørn Erik Olsen husker dette - jeg burde vært mer nøyaktig for jeg gikk på Risenga ungdomsskole.

svarte Svein Askheim

Jeg har nå endret artikkelen slik at den er mer nøyaktig og korrekt.

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg