Askerhallen er en ishall på Risenga i Asker som i perioden 1969-2022 var hjemmearena for Idrettsforeningen Frisk Asker. I 2022 åpnet Varner Arena ved siden av som erstattet Askerhallen.

Hallen ble bygget på grunnen til Bleiker gård og innviet 31. august 1969. Den hadde da et areal på 4000 m² og plass til 4000 tilskuere. Hallen brant ned i mai 1972, og et nytt bygg sto ferdig i 1973. Den nye hallen hadde først curlinghall, hvor blant annet EM i curling ble arrangert i 1977.

Kjelleren ble ombygget til idrettshall og kontorer i 1979, og der lå en periode også Asker yrkesskole.

Askerhallen eies og drives av Asker kommune, og brukes mest til ishockey. Publikumsrekorden er 3200 tilskuere. Den ble satt i 2002, i femte og avgjørende sluttspillfinale da Frisk Asker slo Storhamar 1–0.

Hallen brukes også til kunstløp, og det er arrangert flere norske og nordiske mesterskap i hallen.

Ved siden av hallen ligger Risenga svømmehall, Risenga kunstgressbane, Risenga ungdomsskole, Askerhallen (tennis) og Bleiker videregående skole.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer (3)

skrev Frode Wold

Det er vel feil at det var curlinghall under Askerhallen?Det som i alle fall er tilfelle, er at Asker yrkesskole holdt til der frem til Bleiker videregående skole ble bygget.Hvorfor er ikke Bleiker videregående skole nevnt?Anefaler dere å kontakte kommunen eller Bleiker om dette.En kjent lærer på billinjen på Asker/Bleiker het Tormodsrud, tror jeg.

svarte Svein Askheim

Det var i alle fall curlinghall i mange år, men jeg må innrømme den muligens lå i enden av selve hallen. Askerhallen er ombygget en rekke ganger. Asker yrkesskole lå i underetasjen. Jeg er sikker på at Bjørn Erik Olsen husker dette - jeg burde vært mer nøyaktig for jeg gikk på Risenga ungdomsskole.

svarte Svein Askheim

Jeg har nå endret artikkelen slik at den er mer nøyaktig og korrekt.

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg