Upminster

Artikkelstart

Upminster er en bydel i Greater London, i kommunen Havering, nordøst for sentrum. Området preges av eneboliger og en velstående, overveiende hvit befolkning. Upminster er endestasjon for undergrunnsbanen District Line.

Faktaboks

Uttale
'ʌpmɪnstə

Upminster Bridge ligger like øst for Upminster, ved brua over elva Ingrebourne. Området ble bebygd med boliger av lavere standard mellom 1910 og 1930. Stoppested på undergrunnsbanen 1934.

Historie

Upminster har spor etter keltisk bosetning fra det 5. århundre fvt. Fram til slutten av 1800-tallet var Upminster en landsby med noen hundretalls innbyggere. I 1885 ble landsbyen knyttet til jernbanenettet med stoppested på Great Eastern Railway og 30 minutters reisetid til London. Fra begynnelsen av 1900-tallet og fram til andre verdenskrig pågikk en planmessig utbygging av eneboliger, og Upminster fikk dermed preg av soveby for London. En ny periode med utbygging fant sted på 1950- og 60-tallet. I bydelen finnes en kirke med tårn fra 1200-tallet, en låve fra 1400-tallet som er restaurert og ombygd til landbruks- og folkemuseum, og en bevart vindmølle fra 1803.

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg