Faktaboks

Kristian Blak
Født
31. mars 1947, Jutland, Danmark
Levetid - kommentar
Flyttet til Færøyene i 1974.
Kristian Blak, 2008
Kristian Blak, 2008
Av /𝒲.
Lisens: CC BY SA 3.0

Kristian Blak er en komponist og pianist fra Færøyene, særlig kjent for musikk hvor han kombinerer moderne kompositoriske ideer med improvisasjon, jazz og folkemusikk. Han realiserer mange av sine komposisjoner gjennom jazzensemblet Yggdrasil, en gruppe han dannet i 1981. Blak er også med i folkemusikkgruppene Kvonn og Spælimenninir.

Blak er leder for Færøysk komponistforening, og fungerer også som kunstnerisk leder for Summartónar festival, en musikkfestival som foregår på Færøyene hver sommer. Han leder også TUTL records, et plateselskap han grunnla i 1977. I tillegg er han en av initiativtagerne bak konsertene i grotten Klæmintsgjógv på øyen Hestur, noe som har blitt en turistattraksjon.

Blak ble nominert til Nordisk råds musikkpris to ganger. Første gang var i 1998 for Brøytingar (1988), et verk for improvisasjonsgruppe og lydbånd. Andre gang var i 2011, for sitt virke som komponist og pianist.

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg