Georg Borgström. Foto fra 1968.

Georg Borgström av Scan Foto/NTB Scanpix ※. Gjengitt med tillatelse

Georg Borgstrøm, svensk plantefysiolog, næringsmiddelforsker. Fra 1956 professor (Food Science) ved Michigan State University. Borgström arbeidet meget med problemene omkring Jordens utilstrekkelige matvareproduksjon i forhold til befolkningstilveksten, og utgav bl.a. Jorden – vårt öde (1953), artikkel- og foredragssamlingen Mat for milliarder og Revolusjon i verdens fiskerier (begge 1966; norsk utgave 1968). Blant hans senere bøker kan nevnes Brännpunkter (norsk utg. Fem over tolv?, 1972) og Banketten (1975, norsk utg. Det store festmåltidet, 1976).

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.