Barokksolistene er et internasjonalt anerkjent musikkensemble som spesialiserer seg på fremføring av musikk fra 1600- og 1700-tallet, særlig barokkmusikk. Ensemblet ble startet av Bjarte Eike i 2005. Eike, som er blant Norges ledende barokkfiolinister, velger selv ut internasjonale musikere til Barokksolistenes ulike prosjekter.

Barokksolistene er kjent for en åpen tilnærming til det musikalske materialet med mye improvisasjon, humor i formidlingen og blanding av sjangre. Det populære konseptet Alehouse, der ensemblet gjenskaper den musikalske og sosiale situasjonen på vertshus i England på 1600- og 1700-tallet, er illustrerende for Barokksolistenes humoristiske sceneopptredener og virtuose teknikk.

Barokksolistene har gitt ut flere CD-plater, deriblant London Calling (2012), og spilt filmmusikken til Lars von Triers film Antichrist (2009) sammen med mezzosopranen Tuva Semmingsen.

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg