Yakisoba (焼きそば) er type japanske stekte nudler. Yakisoba har blitt  beskrevet som en japansk versjon av kinesisk chow mein, men selv om tilberedningsmetodene kan minne om hverandre, er smaken nokså forskjellig. Yakisoba består av nudler, terninger av svinekjøtt, oppskåret gulerot, løk og kål, samt otafuku, en søtlig saus som kan minne om worchestersaus. Selv om soba vanligvis er laget av bokhvete, er nudlene som brukes i yakisoba mer lik nudlene som brukes i ramen, og er laget av hvetemel. I japan blir yakisoba også solgt som fastfood i kiosker og butikker, gjerne i hotdogbrød, men med yakisoba istedenfor pølse i midten av brødet. Yakisoba er spesielt populært på Okinawa, både blant lokalbefolkningen og marinesoldater utstasjonert fra USA.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om artikkelen? Skriv her, så får du svar fra fagansvarlig eller redaktør.

Du må være logget inn for å kommentere.