Yakisoba er en type japanske stekte nudler. Yakisoba har blitt beskrevet som en japansk versjon av kinesisk chow mein, men selv om tilberedningsmetodene kan minne om hverandre, er smaken nokså forskjellig.

Faktaboks

Også kjent som

焼きそば

Yakisoba består av nudler, terninger av svinekjøtt, oppskåret gulrot, løk og kål, samt otafuku, en søtlig saus som kan minne om worcestersaus. Selv om soba vanligvis er laget av bokhvete, er nudlene som brukes i yakisoba mer lik nudlene som brukes i ramen, og er laget av hvetemel.

I Japan blir yakisoba også solgt som fastfood i kiosker og butikker, gjerne i pølsebrød, men med yakisoba i stedet for pølse i midten av brødet. Yakisoba er spesielt populært på Okinawa, både blant lokalbefolkningen og marinesoldater utstasjonert fra USA.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg