Vomming er fjerning av vom, tarmer og blod fra buk- og brysthulen hos felt vilt.

Vommingen gjøres for å hindre bakterievekst, og bør skje fortest mulig, helst innen cirka to timer etter at dyret er skutt. Dette er igjen avhengig av temperatur og hvor skuddet er plassert. Er dyret skutt i magen eller tarmen bør vommingen skje enda raskere.

Hvis det er en svakt grønnlig eller blå misfarging på nyrefettet og øvrig innvollsfett er det mye som tyder på at dyret ikke lenger kan benyttes som menneskeføde. Ofte må man da kassere sider og slakk, mens lemmene fortsatt kan benyttes.

Les mer i Store norske leksikon

Litteratur

  • Unsgård, John Henning og Frøstrup, Johan Christian (2007). Norsk jaktleksikon. Arendal: Friluftsforlaget

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg