Villesel, upartået hovdyrart i hestefamilien. Det minste av hestedyrene; har blant annet smalere hover enn noe annet hestedyr. Pelsen er gråaktig med hvit buk og en mørk stripe langs ryggen. Kroppslengde 200 cm, hale 42 cm og vekt 275 kg. Forekommer i steinørkener i Afrika: Sudan, Etiopia og Somalia. Det er to nålevende underarter: nubiavillesel, som har et kors over ryggen og somalivillesel, som har bånd på bena. Villeselet regnes i dag som utryddelsestruet. Se også esler.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.