viftestjerter

Maoriviftestjert, Rhipidura fuliginosa, på New Zealand.

Artikkelstart

Viftestjerter er en familie av spurvefugler. Den omfatter omkring 50 arter i flere slekter. Det store flertallet av artene tilhører slekten Rhipidura.

Faktaboks

Også kjent som
Rhipiduridae

Viftestjertene er utbredt fra India til Australia og øyer i Stillehavet. De har en stor, bred stjert som de ofte spiler ut og slår med sideveis. De fleste er tegnet i svart, hvitt, grått eller rødt.

Dette er aktive fugler som er cirka 11–22 centimeter lange. De fanger insekter hovedsakelig på fluesnappervis ved korte, raske fluktturer ut fra vegetasjon. Viftestjerter påtreffes for det meste i skog og kratt.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg