Vegetabilsk fiberprotein, næringsmidler eller næringsmiddeltilsetninger laget fra spiselig planteprotein, i første rekke soyabønner. TVP-produktene fremstilles (se fiberprotein) i forskjellige bitstørrelser og kan tilsettes aromastoffer. Vegetabilske fiberproteiner har en struktur som motstår oppvarming, og konsistens og smak kan gjøres meget lik f.eks. kylling, bacon, biff eller krabbe. I sin tørre form er TVP-produktene holdbare i lang tid uten tap av næringsverdi. I oppbløtt form kan de kokes eller stekes og blir møre og tyggbare. Eksempler på TVP-produkter er ferdiglagede, tørre «hurtigretter», «kjøtt-drøyere», snacks og diettmat med lavt fettinnhold.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om artikkelen? Skriv her, så får du svar fra fagansvarlig eller redaktør.

Du må være logget inn for å kommentere.