Vegetabilsk fiberprotein, næringsmidler eller næringsmiddeltilsetninger laget fra spiselig planteprotein, i første rekke soyabønner. TVP-produktene fremstilles (se fiberprotein) i forskjellige bitstørrelser og kan tilsettes aromastoffer. Vegetabilske fiberproteiner har en struktur som motstår oppvarming, og konsistens og smak kan gjøres meget lik f.eks. kylling, bacon, biff eller krabbe. I sin tørre form er TVP-produktene holdbare i lang tid uten tap av næringsverdi. I oppbløtt form kan de kokes eller stekes og blir møre og tyggbare. Eksempler på TVP-produkter er ferdiglagede, tørre «hurtigretter», «kjøtt-drøyere», snacks og diettmat med lavt fettinnhold.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.