Vandredue, utdødd fugleart i duefamilien. Arten levde på 1800-tallet i det østlige Nord-Amerika. Den var litt mindre enn en tamdue, gråblå på oversiden, rødbrun på undersiden og med en lang hale. Den var til de grader tallrik at koloniene ødela skogen der de hekket fordi reirene fikk trærnes grener til å brekke, og enorme flokker av vandreduer gjorde stor skade på avlinger av korn, mais osv. Pga. nedskytning avtok tallet på vandreduer raskt fra 1870-årene. Det siste ville eksemplar ble skutt i 1906, og den siste vandreduen i fangenskap døde i en zoologisk hage i USA i 1914.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om artikkelen? Skriv her, så får du svar fra fagansvarlig eller redaktør.

Du må være logget inn for å kommentere.