Utdanningsprogram for naturbruk er et yrkesfaglig utdanningsprogram i videregående opplæring som gir mulighet for arbeid innen ulike yrker hvor det kreves forståelse for sammenhengen mellom biologisk produksjon, naturens tålegrenser og menneskelig aktivitet, eller for videre studier ved høyskoler og universiteter.

Opplæringen blir de to første årene gitt i videregående skole, den avsluttende delen enten i skole eller som praktisk opplæring. Opplæringen kan gi studiekompetanse i naturforvaltning eller yrkeskompetanse som gartner, eller føre til fagbrev som fagoperatør i akvakulturfaget, som skogsoperatør, agronom, fisker, anleggsgartner, hestefaglært, driftsoperatør i idrettsanlegg, hovslager eller fagarbeider i reindriftsfaget.

Elever som velger naturbruk, er gjerne opptatt av sammenhengen mellom biologisk produksjon, naturens smertegrenser og menneskelig aktivitet. For å trives på dette utdanningsprogrammet bør elevene være glad i dyr, være opptatt av naturen, ha praktisk sans og sette pris på å få jobbe utendørs uansett vær- og føreforhold.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.