utdanningsprogram for naturbruk

Artikkelstart

Utdanningsprogram for naturbruk er et yrkesfaglig utdanningsprogram i videregående opplæring som gir mulighet for arbeid innen ulike yrker hvor det kreves forståelse for sammenhengen mellom biologisk produksjon, naturens tålegrenser og menneskelig aktivitet, eller for videre studier ved høyskoler og universiteter.

Opplæringen blir de to første årene gitt i videregående skole, den avsluttende delen enten i skole eller som praktisk opplæring. Opplæringen kan gi studiekompetanse i naturforvaltning eller yrkeskompetanse som gartner, eller føre til fagbrev som fagoperatør i akvakulturfaget, som skogsoperatør, agronom, fisker, anleggsgartner, hestefaglært, driftsoperatør i idrettsanlegg, hovslager eller fagarbeider i reindriftsfaget.

Elever som velger naturbruk, er gjerne opptatt av sammenhengen mellom biologisk produksjon, naturens smertegrenser og menneskelig aktivitet. For å trives på dette utdanningsprogrammet bør elevene være glad i dyr, være opptatt av naturen, ha praktisk sans og sette pris på å få jobbe utendørs uansett vær- og føreforhold.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg