Tyske viner, fremstilles først og fremst i distriktene rundt elvene Rhinen og Mosel. Samlet årsproduksjon (2003) 8,2 mill. hl. Kvalitativt høyest rager de hvite vinene, spesielt de som er laget av Riesling-druer. Andre kjente druesorter er Müller-Thurgau (mest utbredt), Sylvaner, Traminer og en rekke nye krysninger (Neuzüchtungen). Produksjonen av røde viner er beskjeden, mens fremstillingen av sekt-viner er stigende. Bonn regnes normalt for å ha verdens nordligste vinmarker. Den tyske vinloven skjelner mellom Tafelwein, Qualitätswein og Prädikatwein. De beste vinene betegnes ofte som Spätlese (fra sent høstede druer), Auslese (fra spesielt utvalgte drueklaser), Beerenauslese (spesielt utvalgte druer) og Trockenbeerenauslese (fra overmodne, inntørkede druer) og Eiswein (fra vinterfrosne druer).

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om artikkelen? Skriv her, så får du svar fra fagansvarlig eller redaktør.

Du må være logget inn for å kommentere.