typografiske maskiner

Artikkelstart

Typografiske maskiner brukes for å designe typesnitt, for visuiell kommunikasjon, kringkasting av digitale signaler, digitale utgivelser, til digitale utskrifter og for manuell produksjon av bokstaver.

Typografiske maskiner er typografiske verktøy som er gjort om til maskiner for å kunne reprodusere bokstaver automatisk og dermed gjøre reproduksjonen om til en industriell prosess.

Datamaskiner har gjort det mulig å publisere tekst på Internett som nå er en viktig del av den digitale medieindustrien. Typografiske maskiner er også brukt i reproduksjon av typografi, for å sette mekanisk typografi og til å skrive ut fysiske sider.

Typografiske maskiner brukes i design av skriftsnitt eller utforming av visuell kommunikasjon, kringkasting , forlagsvirksomhet , trykking og fysisk utforming av typografi og består av skrivemaskiner, typestøpemaskiner, linjestøpemaskiner, settemaskiner, skrivere, trykkpresser, kappemaskiner, fresere, plottere, datamaskiner, digitale medie-enheter og skjermer.

Gutenberg fullførte sin 42-linjers bibel mellom 1455-1456 ved hjelp av en form for blekk, en fremgangsmåte for støping enkeltbokstaver og en trykkpresse inspirert av vinpresser. Disse integrerte teknologiene var en av de første prosessene som kan regnes som masseproduksjon av tekst og etablerte boktrykkerkunsten.

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg