Tynning er fjerning av planter (rotvekster, grønnsaker eller lignende) som er sådd tettere enn avstanden de krever for å få god vekst. Vanskelige spireforhold, fare for angrep av sykdommer eller insekter i den første veksttiden gjorde det tidligere fornuftig å så tett for deretter å tynne ut. Metoden er arbeidskrevende og kostbar og stort sett utført manuelt selv om det er utviklet maskiner. Bedre ettfrøsåmaskiner og plantevernmidler har sammen med overgang til utsetting av oppalede planter redusert behovet for tynning.

I fruktdyrking tynnes det for å sikre tilstrekkelig størrelse og kvalitet på frukten. Dette kan gjøres kjemisk eller manuelt, og er i aktuelt i år der trærne setter for mange kart til å produsere kvalitetsfrukt.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.