Tumler, hvalart i delfinfamilien. En opptil 3,5 m lang tannhval med utbredelse vesentlig i subtropiske og tempererte havområder. I sommertiden kan den forekomme så langt nord som til norskekysten, hvor den med sikkerhet er observert på sørvestkysten. Fargen er svart eller mørkebrun oventil, noe lysere langs sidene, og lys eller hvit på undersiden. I over- og underkjeven er det henholdsvis 20–22 par tenner, som først blir synlige når ungene er ca. 6 måneder. Føden består av fisk. Paringen foregår om våren eller forsommeren, og drektighetsperioden er ca. ett år. Ungene veier ca. 12 kg ved fødselen. Tumler trives i hvalakvarier, og de er så lærenemme at de kan dresseres.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om artikkelen? Skriv her, så får du svar fra fagansvarlig eller redaktør.

Du må være logget inn for å kommentere.