trostesanger

Trostesanger. Acrocephalus arundinaceus
Lisens: CC BY SA 3.0

Trostesanger er en fugleart i kjerrsangerfamilien. Den er nesten på størrelse med en måltrost, og i farger og utseende likner den veldig på den mye mindre rørsangeren.

Faktaboks

også kjent som:
Acrocephalus arundinaceus

Utbredelse

Trostesangeren hekker i takrørskoger i det meste av Europa og Nord-Afrika og videre østover gjennom Sentral-Asia. Hekking er ennå ikke påvist i Norge, men arten er observert en god del ganger her i landet. Artens nærmeste hekkeområder er i Danmark og Sør-Sverige.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg