treleopard

Treleoparden tilbringer en stor del av tiden oppe i trær, og den er svært dyktig til å klatre.
Av .
Lisens: CC BY 2.0

Treleopard er en rovdyrart i kattefamilien.

Faktaboks

Også kjent som
Neofelis nebulosa

Den er kraftig bygd med korte ben og lang hale. Pelsen er korthåret, varierende i farge fra mørkebrun eller grå, til brun eller okergul, med et tydelig mønster av svarte striper, prikker og flekker. Den har ikke flekker på pannen eller issen, men har seks striper langs nakken. Ørene er avrundede. Halen er lang og busket med svarte ringer og spiss. Kroppslengden er 60–110 cm, halen 60–90 cm, skulderhøyden ca. 80 cm og vekt 15–20 kg.

Treleoparden tilbringer en stor del av tiden oppe i trær, og den er svært dyktig til å klatre. Den fanger særlig aper, ekorn og fugler, men tar også hjort og villsvin nede på bakken. Den er skumrings- og demringsaktiv.

Treleoparden forekommer i tette skogområder, helt opp til 2000 m o.h. Den er utbredt i India, Sør-Kina, Nepal, Myanmar, Malayahalvøya og Indokina, Sumatra og Borneo; muligens utryddet fra Taiwan. Treleoparden regnes som en sårbar art.

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg