Tragant, hvit til gul, gjennomskinnelig, plantegummi fra forskjellige arter i erteblomstslekten Astragalus, lave busker som vokser i stor mengde i Lilleasia og Iran.

Plantesaft som siver ut fra sprekker og snitt i barken, stivner i luft til en seig, etterhvert hornaktig konsistens og samles inn. Blandet med vann danner den en tyktflytende geléaktig oppløsning som er stabil også i sure miljøer.

Brukes blant annet som stabilisator og fortykningsmiddel i næringsmiddelindustrien, for eksempel i salatdressinger og ketchup, kodenummer E413. Tragant har ingen høyeste ADI-verdi og er i EU også godkjent til økologiske varer.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.