Tornsanger (hann). Av /Shutterstock. Begrenset gjenbruk

tornsanger

Tornsanger med reirmateriale om våren. England.
Tornsanger
Av /Shutterstock.

Tornsanger

.
Lisens: Begrenset gjenbruk

Artikkelstart

Tornsanger er en fugleart i familien sangere.

Faktaboks

Vitenskapelig navn
Curruca communis
Beskrevet av
(Latham, 1787)

Kjennetegn

Den er litt større enn svarthvit fluesnapper, og kjennes ved sin gråbrune overside med rødbrune vinger og gråhvite underside. Hannen har grå hette, som hos mølleren, mens hunnen er brun.

Utbredelse og levevis

Tornsangeren holder til i krattvegetasjon og buskmark. Den hekker i det meste av Europa til det nordøstlige Asia. I Norge holder den helst til i kystområdene i hele Sør-Norge, men hekker også spredt helt opp på Dovrefjell og mot nord til omkring Bodø.

Reiret plasseres i en busk eller på bakken i tett vegetasjon. De 4–6 eggene ruges av begge kjønn i 11–13 dager. Ungene blir flygedyktige etter 10–12 dager. Tornsangeren er en trekkfugl, og overvintrer i tropisk Afrika.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Faktaboks

tornsanger
Curruca communis
Tidligere vitenskaplig navn
Sylvia communis Latham, 1787, Sylvia communis communis Latham, 1787
Artsdatabanken-ID
215487
GBIF-ID
10507373

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg